dissabte, 22 de juny del 2013

Comiat del curs 2012/2013

"Un dels xicotets grans tresors de ser mestres... el formigueig a la panxa que anuncia i clou el primer dia d’escola."


Amb aquestes paraules vam obrir el curs i amb aquest mateix formigueig a la panxa el vam tancar ahir asseguts a l’estora, recordant com érem i com som ara...
Fa pocs mesos, molts gatets i gatetes d’Inma Luz no caminàvem i alguns tampoc no gatejàvem. I ara, qui ho diria, anem ja ben erts allà on volem! I als galls i a les gallines de Librada, que poquet se’ns sentia al setembre i com xarrem ara!
Els cavalls i les egües de Vicky hem deixat arrere molts xumets i bolquers i els elefants i les elefantes d’Anna ja reconeixem les fileres de formiguetes, curtes o llargues, que caminen pels contes que tant ens agrada escoltar.
Al llarg d’aquest viatge, hem fet passets diferents a cada classe però junts hem assaborit el caldet de peix d’Inma Doménech, hem gaudit enderrocant les torres de Mercedes, amb el teatre de Paco ens hem emocionat i amb Felicitat hem trobat la manera de parlar amb el món i les ganes de donar als llavis, als ulls i al dit menut del peu motius per riure, créixer i estimar.

I junts també, agafats de la cordeta, hem eixit a descobrir el món que ens envolta: Hem rodat per tot el barri –a la tenda de Leo, a la pescateria de Pili, a la biblioteca, a la plaça a la nostra primera cassolada…–, hem anat als tallers dels artistes fallers a vore els ninots, a l’hort a collir taronges, al parc a jugar amb les fulles ballarines de la tardor...

Des del setembre fins al juny, hem fet via compartint les primeres emocions i els primers coneixements i hem viscut la màgia de créixer a una escoleta on iaios, iaies, mares i pares han tornat a ser menuts, on els dissabtes anem a fer-nos el vermut, on hem jugat sense joguets, hem pintat amb alls porros, hem tastat caramels invisibles, hem escoltat el so del silenci i hem vist ploure d’un cel sense núvols.
Ahir, però, va arribar l’hora d’acomiadar el curs i tots els companys de viatge que ens hi han acompanyat: Adéu Castanyera, bruixa de la Morera, patge Flautirorí, gallina Quiqueta, pirata Pataxula!
A l’escoleta es queden els ninos i les nines dormint al bressol i, entre somnis, s’escola ja en forma de record tot el que hem viscut junts durant aquest inoblidable viatge.
Gràcies, gràcies i més gràcies, famílies, per haver-ho fet possible. 

Una abraçada ben forta, bon estiu i fins sempre, treneters i treneteres!


Anna, Felicitat, Inma Doménech, Inma Luz, Librada, Mercedes, Paco i Vicky




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada