dimarts, 2 de febrer del 2016

De noves verdures, contes i anys

Després d’escoltar a l'Escoleta el conte del conillet blanc i la seua floricol, avui hem... Què no coneixeu el conte del conillet blanc? No patiu, que ara mateix vos en fem cinc cèntims!:
«Això era i no era un conillet blanc que un bon dia se’n va anar a l’horta a per una floricol i, en tornar, es va trobar la cabra Cabresa, que li deia “Botaré damunt del teu cap si no te’n vas de ta casa de pressa!”. Després de demanar a un bou, un gos llonganissa i un gall que feren fora de casa la cabra Cabresa, el conillet se’n va anar amb el cap cot, ja que tots els animals, atemorits per la cabra i la seua gran veuassa, el van deixar sol davant de sa casa. Llavors, va veure aparéixer a terra una formiga, la formiga Rabanxa, qui, pensat i fet, es va enfilar al pany de la porta i li va dir a la cabra Cabresa: –Sóc la formiga Rabanxa, i, si no obris la porta, et punxaré a la panxa!– I així és com, en un tres i no res, la cabra Cabresa va escampar el poll, i la formiga i el conillet blanc van poder assaborir junts un bon brou de floricol.» 
Conte contat, conte acabat… I així és com, a partir d’escoltar la història del conillet blanc, ha pres vida la nostra curiositat per saber què és una floricol. Com no podia ser d’una altra manera, hem anat a esbrinar-ho a la nostra verduleria de guàrdia, la verduleria de Leo, on no sols hem descobert què és una floricol, sinó que hem pogut palpar-la, olorar-la, i, el millor de tot, emportar-nos-en una al Trenet per a tastar-la i celebrar l’aniversari de la nostra mestra Anna amb la resta de mestres i xiquets! 
PER MOLTS ANYS, MESTRA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada