dimarts, 8 de març del 2022

8 de març, Dia de la dona 2022

El dia 8 de març és el dia en què es reivindica la lluita de la dona per la seua participació en la societat en peu d’igualtat, així com en el seu desenvolupament íntegre com a persona.
Un dia per mirar arrere i veure tot el que s’ha avançat i, sobretot, per mirar avant i comprovar tot el camí que, malauradament, encara queda per recórrer per a arribar a la plena igualtat de drets entre els homes i les dones.
En el 0-3, aquest dia, i cada dia, passa per la coeducació i passa per nosaltres, en el continu exercici que hem de fer per reflexionar sobre els valors que projectem en pro de la igualtat de tracte, d’espai, de visibilitat, de referents, etc. que donem als infants.
El dia de hui, però, també ens dona peu en el 0-3 a parlar amb els infants sobre què és ‘això’ de ser una ‘dona’. Fins que hi arribem a través de l’abstracció, en parlem des del concret i més proper, la mare o les mares, la iaia, la germana, la mestra. I d’ací, de Marta, Àngela, Sabina, Cristina o Núria, els murals que podeu vore des de hui en diversos espais de l’escola.
Amb la que fa carícies, amb la que compra nyam nyam i fa sépia i arrosito, amb la que cuida bebés, amb la que és metge que cura, amb la que treballa i hase gelats i amb la que tiene a veces orejas de conejo i sabates.
Obrim i donem-nos temps i espais, aquests des de la tendresa i la innocència dels infants, per visibilitzar-nos i reivindicar-nos agafats de la mà.

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada