dimecres, 18 de maig del 2016

Exposició fotogràfica "Xiquets del Trenet"

Amics i amigues, des del 19 de maig fins al 5 de juny, podeu acostar-vos a La casa para pasárselo pipa per a veure l’exposició de Carlos Alcañiz, fotògraf i pare d’Óscar i Teo, que porta com a títol “Xiquets”.
És el resultat d’un projecte fotogràfic documental de retrats que va encetar fa quatre anys i que veurà la llum en el marc del Festival de la Factoria d'Arts de Patraix
I ho fa parant-se a observar detingudament el rostre del nostre temps en els rostres dels nostres xiquets, les persones que donaran forma a aquest segle XXI, tal com ho van fer els “Homes del segle XX” d’August Sanders, catàleg que va marcar el món de l’art a principis del segle passat regalant a la posteritat un atles sociològic d’una bellesa i senzillesa corprenedores amb el qual la fotografia es va afermar amalgamant el seu paper com a testimoni històric i el seu valor com a creació estètica. 
Esperem que vos agrade però això sí, no vos preocupeu si veieu a tots els xiquets més erts que un fus en les fotografies, que tot està al servei de la idea de l’artista de copsar l’essència dels seus rostres en cadascun dels seus plecs, colors i llums; després que furonejaren, jugaren i experimentaren bona cosa amb la seua càmera. 
I és que les visites de Carlos han sigut un pretext perfecte per a continuar intentant aturar el temps i deixant-se portar pel seu anhel innat per observar, escoltar, buscar, preguntar-se, imaginar, jugar, crear, inventar... el seu anhel innat, al capdavall, pel coneixement i pel gaudi a què aquest els porta: la meravellade descobrir-se i descobrir el món per primera vegada. 
Moltes gràcies, Carlos, per la confiança, la generositat, la implicació i l’estima amb què vas pujar al Trenet amb Débora, Óscar i Teo i pels tants i tan bons records que vau deixar en la que sempre serà la vostra escoleta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada