dijous, 12 de maig del 2016

Al solet del pati assaborim el caldet de peix de Mariví!

Quina satisfacció ser capaços d’escudellar-nos i quin gust assaborir al solet del pati el caldet de peix de Mariví!
I és que, després d’uns dies de pluja, ahir vam poder per fi eixir al pati a dinar, a omplir i alegrar-nos la panxeta amb els plats que ens fa Mariví i en la preparació dels quals sempre hi col·laborem. Comprant el peix, pelant carxofes, rallant la tomaca o trossejant l’encisam… cada dia ens posem el barret de cuiners i descobrim aliments que, tot i que de vegades no coneixem, com que a la classe els palpem, xuplem i olorem, ens és més fàcil tastar-los a taula.

Entre tot el menú de l'Escoleta, confeccionat amb l'ajuda de Lola Raigón, nutricionista i presidenta de la SEAE; i elaborat amb la verdura ecòlogica que ens porta Carol, de Servim Vida, hi ha un plat que, si fóra pels xiquets, el tindríem cada dia: el caldet de peix de Mariví, la recepta del qual, després que tants pares hageu vingut a preguntar-nos, volem compartir avui amb vosaltres: 
Tan sols necessiteu un bon grapat de morralla, carranquets, galeretes, ossos de rap, etc.; una cabeça d’alls, una tomaca madura, un grapat de julivert, una carxofa o un manollet de bledes, un rajolí d’oli, cúrcuma, arròs, sèmola o fideus. 
Una vegada ho tingueu tot, netegeu ben bé el peix, l’aboqueu en una cassola amb aigua juntament amb la resta d'ingredients i espereu que es coga. En acabant, ho coleu, hi afegiu la pasta que vulgueu i, en un tres i no res, ja podreu escudellar un plat d'allò més senzill, saborós i nutritiu amb què, ja vos ho podem ben dir, els xiquets acabaran xuplant-se els dits. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada