dimarts, 6 de juny del 2017

Discurs amb motiu de la festa de jubilació d'Anna Nàcher

"Fa 38 anys, en aquesta mateixa plaça, ens vam reunir per primera vegada. 
Corria l’any 1979, tocàvem amb la punta dels dits la democràcia, i uns joves mestres acabats de llicenciar volíem fer realitat un somni. 
Un somni nascut en unes bullicioses aules de l’Escola de Magisteri i nodrit pels moviments de renovació pedagògica d’arreu del País: el somni de canviar l’escola per canviar el món. Pam a pam, i colze a colze. 
A l’horitzó, una fita a la qual hem intentat acostar-nos cada dia una mica més: l’anhel de donar a tots els infants un temps i un espai per descobrir-se i descobrir el món que els envolta: amb els cinc sentits, sense presses i a la seua manera. 
En aquesta primera reunió hi havia els mestres que fundaríem el Trenet i les primeres famílies que hi pujarien. I, per descomptat, en aquesta reunió, hi havia Anna.
Han passat anys, molts anys, 38 per ser exactes!; i al Trenet heu pujat un fum de famílies, a les quals tant de goig ens fa veure-vos ací hui, compartint amb nosaltres aquesta trobada tan especial.
Avui acomiadem a Anna, abracem el seu llegat com ho hem fet cada dia, aprenent d’ella i deixant-nos inspirar per la seua creativitat.
I és que, en nosaltres i en el Trenet, es quedarà per sempre l’estela del teu pou inesgotable d’idees, les històries dels elefants Guli Guli i Rita Tari, les mil hores jugant amb desembossadors, molls o floricols; els núvols on guardem les llàgrimes després de plorar, les teues preguntes taaaan desconcertants: això que era i no era i ara és però no està, es o no és?; les teues classes de respirar, els pets del Bruixot o els teus ballarins fets d’alls. Per damunt de tot, però, la teua estima i coneixement profund de la infància i la teua màgia única per traure el millor de cadascun d’ells. 
Són tantes les emocions i experiències compartides en aquest Trenet que avui, a l’estació del record, som molts els que ens hem volgut reunir ací per a donar-te les gràcies.
A tu, Anna, ànima del Trenet, per tantíssims motius: GRÀCIES I FINS SEMPRE!"

Plaça de Patraix, 20 de maig de 2017





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada