dilluns, 15 de gener del 2018

L'experiència de les caixes amb els més xicotets

Durant els últims dies, us hem contat i mostrat algunes de les experiències dels xiquets més majors de l’Escoleta (2-3 anys) amb les caixes de cartó, les quals, però, també estan presents als espais dels més menuts (1-2 anys).
L’aprofitament que en fan els uns i els altres, són, com podeu imaginar, molt diferents. Entre d’altres aspectes, un es fa evident tot just hi aguaitem... I és que, mentre que en el joc dels majors predomina l’acció ràpida, expansiva i brusca, la qual els permet vessar tota la seua energia i desplegar tot el seu creixent repertori motriu; en l’acostament que hi fan els més menuts hi regna la delicadesa i els moviments calms i cauts.
Balbucejos i rialles que trenquen el silenci i es contagien d’un infant a l’altre; mirades que busquen i troben la complicitat de la mestra, que ‘seguritza’ els seus moviments observant-los des d’una distància prudent, deixant fer, sense interferir-hi, donant-los temps, espai, confiança i llibertat perquè, de manera natural, puguen sorgir moments tan enriquidors, i màgics, com aquests...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada