diumenge, 5 de maig del 2019

Presentació de l'exposició "El joc lliure en perill d'extinció" i concert dels Catatxúmbics

Ací us deixem un grapat de fotografies de la jornada de dissabte, en què gaudírem del fantàstic concert dels amics dels Catatxúmbics i presentàrem l'exposició "El joc lliure en perill d'extinció" en el marc del FAP, el Festival de la Factoria d'Arts de Patraix.
Per mitjà de provocacions, en les quals presentàrem com a obres museístiques l'estat dels espais de l'escoleta després d'una bona estona de joc lliure dels infants, volíem contribuir a reivindicar el joc lliure com a clau que obri tots els panys del desenvolupament.
Res no és al seu lloc, perquè tot ha passat per les mans i pel cap dels infants, que han fet seu l'espai manipulant-lo, transformant-lo i experimentant-lo d'acord amb els seus interessos i necessitats.
I és que aquesta és la seua manera natural d'"aprendre" el món (personal, engrescadora significativa, única!) i per això hem de protegir-la. D'inferències de l'adult, de presses, de pantalles, d'ofegadores programacions i currículums, i de tot allò que impedisca a l'infant gaudir del seu quefer més seriós: el joc!
Moltes gràcies a tots els que ens acompanyàreu dissabte i que visquen les escampades i el FAP! Desitjosos ja d'una nova edició, amics!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada