divendres, 24 d’abril del 2020

Vicenç Arnaiz sobre el confinament i el cervell dels infants

Sabem que estes setmanes el mòbil bull amb tantes fotos, notícies o vídeos que ens arriben.
No obstant això, volem recomanar-vos encaridament aquest vídeo d'ahir del mestre i psicòleg Vicenç Arnaiz Sancho, un dels imprescindibles en l’Educació Infantil.
Ens parla sobre com reacciona el cervell al confinament i a l'estat d'alarma i, a partir del coneixement profund del seu comportament, ens dona idees per compensar la situació de patiment i ansietat social, i per donar peu a situacions de benestar i resiliència.
Interessantíssim perquè ens diu què podem fer, i tambè el perquè per tal d’intentar blindar-nos davant d’aquesta situació, pegar-li la volta tant com puguem i traure’n tot el profit possible.
Un vídeo dirigit especialment a famílies però també a mestres, les quals podem contribuir a sostindre l’ànim i mantindre el sentit de pertinença al grup que tant seguritza. I en això estem a l’Escoleta o, almenys, intentant-ho amb tota la nostra estima i recursos.
En els últims cinc minuts, trobareu consells per a plantejar i viure les primeres eixides amb els infants; i, també, la seua enhorabona a les famílies. Ho esteu fent genial i l’escola, ens diu Vicenç i ho corroborem nosaltres també, té molt a aprendre de com vos heu reinventat en aquesta sitaució tan difícil a la qual ningú estàvem preparats.
Mireu-lo, famílies, estem segures que vos serà de tant profit com ho ha sigut per a tot l’equip de l’Escoleta.
Gràcies a l’Ajuntament de Xàbia per la iniciativa i, per descomptat, moltes gràcies, Vicenç!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada