dijous, 4 de juny del 2020

Retrobar-nos per dir-nos adéu

Hi pensem des de fa setmanes, i fa uns dies, Vicenç Arnaiz, en la conferència organitzada pel Berritzegune Nagusia, també hi va fer referència.
Cal buscar la manera de donar als infants l’oportunitat d’acomiadar-se de l’escola, dels companys, de les mestres… en persona.

Moltes experiències i emocions compartides, molts vincles tallats bruscament al març i, en els millors dels casos, sostinguts per unes pantalles, les de l’ordinador, les del mòbil, que han ajudat, és clar, però que ara necessitem poder traspassar per evitar que mestres i companys, que tan importants han sigut per als infants, simplement desapareguen després d’un ‘clic’ en una videoconferència.
No sabem quan ni tampoc com, i potser no podrà ser en persona; igualment, intentarem trobar la manera que els infants en puguen fer un relat estructurat del que han viscut, i, per això, creiem molt important facilitar-los un final que enllace amb les últimes coses que van fer junts (sobretot en el cas dels infants que canviaran de centre el curs que ve); i integrant l’expectativa d’una continuació en el cas dels infants que, al setembre, tornaran a retrobar-se.

‘Retrobar-nos’, al capdavall, per dir-nos ‘adéu’ i per connectar simbòlicament amb l’abans d’una etapa, la que irrompé el 13 de març, marcada per la pèrdua, la incertesa i el desconcert.


https://www.eldiario.es/internacional/Deben-ninos-despedirse-finalizado-curso_0_1031697587.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada