dimecres, 15 d’octubre del 2014

El nostre 9 d'octubre, al Levante-EMV

S’acostava el 9 d’octubre i, en la ment de tot l’equip, sobrevolava la idea d’aprofitar l’avinentesa per a obrir, una vegada més, l’Escoleta al barri i, alhora, compartir amb els veïns una de les tradicions que conforma la nostra identitat: la "mocadorà" amb què endolcim cada 9 d’octubre l’efemèride que representa el naixement del nostre poble.
Parlar, però, de tradicions a xiquets de 0 a 3 anys, parlar de què hi havia abans que hi eren quan tot just comencen a saber que són, quan tot just, més aviat, comencen a ser i a descobrir el món que els envolta, ens porta a acostar-nos al passat de la manera més primària i tangible possible. Quan, al capdavall, només existeix el present i el passat es cenyeix a l’arròs que s’han empassat al migdia o al caragol que ha aparegut al matí al pati... hi ha un altre temps, però, que va més enllà i que tots coneixen ben bé.
Un temps que viu en les històries que ens rescaten de l’oblit els mestres, els pares... O els avis, les persones que més en saben, que més n’han viscut, i que, amb la màgia de la paraula, ens fan endinsar-nos en el temps del que alguna vegada va passar, o no, quan nosaltres encara no hi érem. El temps, per exemple, en què la fruita i la verdura eren el bé més preat, el regal de la nostra terra amanit amb l’esforç i la delicadesa de qui espera compartir-la amb qui més estima. 
Amb aquest primer tast, hem començat a l'Escoleta a contar als xiquets la història de la nostra historia, i ho hem volgut fer amb les persones que ens la lleguen, els avis, a qui hem anat a visitar per a poder afegir una història més a aquesta història feta ja de 775 anys d’històries: La història d’uns xiquets que, la vespra del 9 d’octubre de 2014, hem anat a l'Associació de Pàrkinson de València a obsequiar els veïns que hi fan teràpia amb els pastissets de sant Dionís que vam pastar ahir seguint els consells de Josep, el nostre forner, i amb els quals hem assaborit avui junts el futur de la nostra xicoteta gran història. 
Bàrbara, Jandri, Nelo, Laura, Mª José i totes les persones que ens heu acollit com a casa a l’Associació, moltes gràcies i enhorabona pel magnífic treball que hi feu. 
I avui ens ha fet molta il·lusió poder reviure l'emoció que vam viure amb els nostres amics i amigues de l'ASOCIACIÓN PARKINSON VALENCIA amb la notícia amb què el levante-emv.com s'ha fet ressò de la celebració del 9 d'octubre a l'Escoleta. Gràcies a tots els qui ho vau fer possible!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada