dilluns, 22 de juny del 2015

Comiat del curs 2014/2015

Per a vosaltres, pares i mares, xiquetes i xiquets, i per a totes les persones que heu pujat al Trenet durant aquest viatge 2014/2015...


Reconduïm-la a poc a poc, la vida,
a poc a poc i amb molta confiança,
no pas pels vells topants ni per dreceres
grandiloqüents, sinó pel discretíssim
camí del fer i desfer de cada dia.

Reconduïm-la amb dubtes i projectes,
i amb turpituds, anhels i defallences,
humanament, entre brogit i angoixes,
pel gorg dels anys que ens correspon de viure.

En solitud, però no solitaris,
reconduïm la vida amb la certesa
que cap esforç no cau en terra eixorca.
Dia vindrà que algú beurà a mans plenes
l’aigua de llum que brolli de les pedres
d’aquest temps nou que ara esculpim nosaltres.

(Miquel Martí i Pol)


Moltes gràcies, pares i mares, per deixar-nos compartir amb vosaltres i amb els vostres fills eixe temps nou que s’obri cada dia en veure-vos arribar a l’Escoleta, eixe temps nou en què revivim amb ells les primeres revoltes del camí cap a un mateix, eixe temps nou en què redescobrim amb ells un món amb tantes sendes com mirades el desempaperen.
I és que, menats per l’anhel dels vostres fills per buscar, observar, palpar, escoltar, interessar-se, preguntar-se, imaginar, inventar... vam emprendre al setembre un viatge que ens ha portat a la Plaça Patraix, a l'Associació de Veïns, a Biokids and family, a la llibreria El Cresol, a l’ASOCIACIÓN PARKINSON VALENCIA, a l’Escola Gavina, al vaixell de Greenpeace Comunitat Valenciana, al Col·legi AMPA CEIP Doctor López Rosat, a l’horta d’Alaquàs, a Llíria a la Llometa de Llavata, al Saler, a Russafa amb Escola Valenciana, a Tres Forques amb Amesti Educació, a la selva de Pataxula, a la verduleria de Leo, a la pescateria de Pili, al Centre de Dia Albors, al forn Company... i a tants altres llocs on hem trobat el caliu de persones que ens han obert de bat a bat la finestra a l’escola que tant ens estimem: l’escola on tots tenim quelcom a ensenyar i a aprendre de l’altre i amb l’altre, l’escola on menuts i grans teixim la xarxa d’emocions i d’aprenentatges compartits que és l'educació.
A tots ells i, per descomptat, una vegada més, a tots vosaltres, pares, iaies, tios, germanes... moltes gràcies pels nous paisatges als quals ens han dut la vostra experiència i la vostra il·lusió per compartir un viatge que s’escola ja en el record d’uns anys que ho són per a tota la vida.
A vosaltres, xiquets i xiquetes que heu omplit de vida el Trenet durant aquest curs, i que potser algun dia llegiu aquestes ratlles o les que els hem escrit sobre cadascú de vosaltres als vostres pares, no deixeu mai que vos prenguen el tresor de la veritable joia de viure: la llibertat de dir, la llibertat de sentir, la llibertat de ser. 
Gatets i gatetes, gallines i galls, cavalls i egües, i elefantes i elefants, que passeu molt bon estiu i que el farciu de noves aventures i coneixences.
A tots aquells pares i xiquets per a qui divendres va acabar el viatge al Trenet, una abraçada ben forta de la que sempre serà la vostra escola.

Anna Nàtxer, Felicitat Signes, Francesc Nàtxer, Inma Doménech, Inma Luz, Librada Mas, Mariví Izquierdo, Mercedes Alfonso i Victoria Coronado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada