dilluns, 8 de juliol del 2024

Teatre, més teatre a l'escola

Una vegada al mes, gaudim del teatre de la companya Núria.
S’apaga la llum, l’obra es desplega i la imaginació pren el vol.
Ens trobem en un espai tant objectiu com subjectiu, obert i alhora íntim, que esdevé un bressol per a la imaginació i per a tot allò que mai no pensàvem que podríem imaginar. Ací, el visible i l'invisible, allò que desitgem alliberar i allò que, reconegut en el nostre interior, desitgem guardar com un tresor, cobren vida. És un moment en què tot s'atura i s'inicia una odissea que, amb decisió, ens porta cap a terrenys desconeguts.
Tenint en compte l'estat evolutiu i emocional dels nostres infants, Núria ens ofereix experiències i representacions teatrals on, més enllà de limitar-se a actuar, fa dels xiquets i xiquetes veritables protagonistes de l'acció. Diversos elements que teixeixen l'entramat artístic que ens porta a un mostrari d'emocions.
La creació del vestuari, la selecció dels materials, l'elecció de la música... tot això forma part d'un vast compendi que troba el seu clímax en les diverses obres de teatre que hem pogut gaudir enguany. Des de pilotes que es mouen amb lleugeresa i juganeres, passant per un viatge fins a la lluna, fins a arribar a una exiliada rosa de paper. Cada obra, igual que les nostres vides, transita per diverses etapes; en aquest cas, la presentació, l’observació, l’acció i el retorn a la calma són les fases que caracteritzen el transcurs d’estes, enriquint-les amb situacions plenes de vida, estimulants i vinculades a les necessitats emocionals i evolutives dels nostres infants.
Així, en cada trobada, Núria i els infants teixeixen junts una tapisseria de somnis, emocions i descobriments, demostrant que el teatre és una eina poderosa per al creixement personal i col·lectiu en aquesta etapa tan fonamental de la vida.
S’apaga la llum del teatre fins al setembre. Tant de bo en reste per sempre dins seu l’espurna.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada