dijous, 7 de juliol del 2016

El Trenet, pels drets lingüístics

Perquè mai no serà un “bon dia” per a la nostra llengua si no podem escoltar aquestes dues paraules en entrar a l’escola, a l’hospital, a l’ajuntament o al jutjat. Perquè el requisit lingüístic no és una imposició, sinó un dret que, fent-nos iguals, ens fa diferents, ens fa com érem, com som, com vulguem ser.
El dret dels valencianoparlants a parlar i escoltar la nostra llengua, el dret d’escriure-la i llegir-la, el dret d’aprendre-la i ensenyar-la, el dret, al capdavall, que, amb un “bon dia” d’anada i tornada, puguem dir-li al Tio Canya que per fi tenim les claus de sa casa, de la nostra casa, de la casa que volem que tots, vinguen d’on vinguen, facen casa seua.
És per això que, des del Trenet, vos animem a signar la petició que Escola Valenciana ha posat en marxa amb l’objectiu que el Govern valencià regule la plena competència lingüística com a requisit per a accedir a la funció pública, per tal de posar fi a la discriminació per raó de llengua, la qual, malauradament, continua acumulant casos intolerables:
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/07/07/denuncian-caso-valencianofobia-universidad-elx/1441447.html
Podeu signar la petició i compartir-la amb les vostres amistats fent clic en l’enllaç següent: https://www.change.org/p/govern-valencià-pels-nostres-drets-lingüístics


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada