dilluns, 18 de desembre del 2017

Visita de les alumnes d'Infantil de l'IES La Malladeta de la Vila Joiosa

Des de l’IES La Malladeta, a la Vila Joiosa, van arribar la setmana passada al Trenet un grup de futures educadores infantils amb la seua professora, Lola Serrano.
Una visita al llarg de la qual, acompanyades per Felicitat, van integrar-se, per una estona, en la vida de l’Escoleta. Hui, una setmana després de la trobada, ens han enviat les conclusions del col·loqui que van fer a l’institut una vegada van tornar a la Vila.
Apreciacions que tracen els eixos a partir dels quals s’articula la nostra concepció de l’educació infantil, i que ens alegra que foren percebuts, i valorats, per elles.
Entre les seues observacions, ens destaquen la simultaneïtat d’activitats i la llibertat de moviment dels infants, la capacitat d’aquests per compartir amb respecte l’espai i els materials sense la mediació contínua de l’adult; la disposició de materials no estructurats a l’abast dels xiquets; el vincle que es percebia entre els infants i l’educadora, el lloc base de la qual era sempre el terra i l’alçada del xiquet; la naturalitat de la presència i la participació dels pares en la dinàmica de l’aula... i l’oloreta del dinar de Mariví que hi entrava!
«Una escoleta que respecta la individualitat i s’articula a partir del joc i l’expressió lliure dels infants, que fuig del didactisme heretat de les etapes educatives superiors; i que està oberta a les persones, que no tem ser vista», ens escriuen, alhora que ens aporten suggeriments i propostes de canvi que, de segur, tindrem en compte.
La transparència ens exposa a la crítica, però ens obri la porta a la confiança plena de les famílies, un aspecte cabdal en el benestar dels infants; i ens convida a dubtar, intercanviar parers, repensar, trencar inèrcies i aprendre’n. Canviant-nos les ulleres amb les famílies i integrant la seua mirada en la pròpia. Com si no? 
Un plaer, companyes. Torneu sempre que vulgueu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada