diumenge, 7 d’abril del 2019

La importància de la figura del psicòleg en l'escola infantil

Dissabte, Felicitat Signes, psicòloga del Trenet, va participar, com a membre del Grup de Treball de Psicologia en l’Escola Infantil del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, en la Fira de la Psicologia Valenciana.

Una jornada per visibilitzar la tasca dels psicòlegs en diferents àmbits, com ara les escoles infantils, des de les quals cal reivindicar la necessitat de comptar amb ells no com una figura externa que hi col·labora puntualment, sinó com a part essencial de l’equip educatiu mateix.
I és que, tal com podem comprovar dia a dia al Trenet, la seua aportació és fonamental tant per als infants com per als educadors i les famílies.
No debades, acompanyen els infants en els seus diferents ritmes evolutius; treballen colze a colze amb els educadors aportant el vessant psicològic a la creació d’espais i a la proposta d’experiències; ajuden a entendre millor cada infant i també a entendre millor allò que els educadors observen, senten i interpreten; i faciliten a les famílies estones de trobada, tan individuals com col·lectives, per a compartir les seues vivències i inquietuds al voltant de la criança.
Des d’ací, la nostra enhorabona al COPCV per aquesta iniciativa de visibilització i conscienciació tan necessària, i, en especial, a Felicitat, per la seua tasca en l’Escoleta, i a la resta de membres del Grup de Treball de Psicologia en l’Escola Infantil: endavant, companyes!
  
 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada