dimecres, 7 de setembre del 2022

El temps d'acollida

Durant els passats dos cursos, els protocols antiCOVID ens impediren fer el procés d’acollida tal com l’havíem fet fins aleshores, és a dir, amb totes les famílies dins de l’escoleta durant tot el temps que desitjàreu, necessitàreu, poguéreu quedar-vos-hi fins que el vostre fill o filla se sentira segur a l’escoleta.
L’alternativa a què haguérem de recórrer per tal d’adaptar-nos a la normativa va ser compartir un grapat d’estonetes separadament amb cada família i infant.
A pesar que enguany, per fi!, ja no hi ha cap impediment per fer l’acollida com sempre, hem volgut mantindre aquestes estonetes, i és que ens van donar, i ens estan donant moments d''exclusivitat' molt valuosos.
Per xarrar d’això i d’allò, per descobrir de la mà els diferents espais de l’escola, per bastir, al capdavall, un vincle de confiança amb els infants… i amb les famílies, i és que és només a través de la vostra confiança -en l’espai, en la mestra, en l’escola- que arribarà la seua.
I perquè arribe eixa seguretat i confiança vostra i seua, només sabem un camí.
El de la transparència, la sinceritat i el dia a dia que, a poc a poc, ens va nodrint de complicitats.
Ni d’un dia per a un altre, ni el mateix dia per a tots els infants. El procés d’acollida i de vinculació té tants ritmes i maneres com famílies el recorren. No tinguem pressa i donem temps i espai perquè tant les famílies com els infants pugueu viure aquest procés des del gaudi de la xarxa que s’eixampla en persones i en experiències de descoberta i de creixença compartides.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada