diumenge, 24 de setembre del 2017

Espai de trobada: L'acollida

Glopet a glopet vam compartir la setmana passada les sensacions que ens han despertat els primers dies a l’Escoleta, així com els canvis que hem percebut en el comportament o els hàbits (alimentaris, de son..) dels xiquets. Reaccions per mitjà de les quals els infants ens expressen l’aiguabarreig d’emocions tan gran que estan vivint, i a les quals només podem respondre oferint-los tota la nostra estima, paciència, tranquil·litat i respecte.
A casa, i a l'Escoleta, on hem compartit o continuem compartint pares, mestres i xiquets, les primeres passes, tan delicades, del camí fins a sentir-nos segurs en cadascun dels espais i amb cadascuna de les persones que formem el Trenet.
I és que, només segurs i confiats, podrem mostrar-nos-hi tal com som, desplegar totes les nostres emocions i obrir-nos al plaer infinit a què ens porta satisfer el nostre anhel innat d’exploració i descoberta.
Un procés que cada xiquet viu d’una manera diferent i amb un ritme diferent, i en el qual tot l’equip ens bolquem per facilitar que els infants puguen desfer l’embolic d’emocions tan convulses que els provoca, respectant en tot moment les seues decisions, reconeixent i acompanyant amb tot el nostre afecte el plor i les mostres d’enuig, i oferint-los materials i dinàmiques perquè, a través del joc, puguen elaborar una absència que viuen com a irreversible fins que adquireixen els recursos necessaris per a entendre-la.
D’això i molt més, en vam parlar la setmana passada amb Felicitat Signes, la psicòloga de l’Escoleta, per començar el seguit de trobades que tindrem al llarg del curs sota el nom de “Criança a la tassa”, un temps i un espai d’intercanvi, suport i acompanyament a les famílies per fer xarxa xarrant i compartint, sense objectius ni judicis, i amb tranquil·litat i confiança, experiències al voltant de la criança.

3 comentaris:

  1. Les vostres publicacions amb eixes paraules tan ben escrites, tan plenes d'emoció amb eixe carinyo cap a la vostra profesión, als vostres xiquets, famílies, barri i companys... ens inspiren i animen. Gràcies i enhorabona!

    ResponElimina
  2. Les vostres publicacions amb eixes paraules tan ben escrites, tan plenes d'emoció amb eixe carinyo cap a la vostra profesión, als vostres xiquets, famílies, barri i companys... ens inspiren i animen. Gràcies i enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies per les teues paraules, Ana!
      Ens ha fet molt de goig saber que hi ha algú
      darrere de la pantalla i, més encara, veure que el que llancem
      a l'aire amb tota la nostra estima i cura és apreciat.
      Una abraçada virtual i, sempre que vulgues, una de real a l'Escoleta.
      Gràcies!

      Elimina