dimarts, 26 de setembre del 2017

Primers dinars a l'Escoleta

Quasi ens quedem sense sopeta de peix hui, així que estem ben contents: a poc a poc en som més a taula!
Quedar-se a dinar és un pas ben gran en el procés d'acollida, i només quan veiem que els infants comencen a estar tranquils, enjogassats... de matí, acordem amb ells i les famílies provar a quedar-s'hi.
Fer-los partícips de l'elaboració del dinar (sentir l'oloreta que arriba de la cuina i aguaitar-hi, ajudar a Mariví trossejant la lletuga...) ens ajuda molt, així com la progressivitat i la flexibilitat amb què vivim aquest procés.
Després d’unes setmanes en què passàvem el matí amb les famílies, ara com ara hi ha xiquets que es queden a dinar i a fer la migdiada, altres que dinen a l’Escoleta però fan la migdiada a casa, altres que encara no s'hi queden...
I és que, cada família, cada infant és diferent, i, per això, també ho és el procés al llarg del qual es van sentint a gust i segurs a l'Escoleta.
Escoltar, observar i respectar els temps de cada infant és el mínim que podem fer per facilitar aquest procés, acompanyant-los i demostrant-los que les seues emocions i decisions sempre compten i són reconegudes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada