divendres, 21 de setembre del 2018

Educació alimentària

Durant els últims anys hem aprés moltíssim amb l'Escola d'AMPES d'alimentació sana i sostenible. Hui, davant les càmeres de laSexta l Noticias, hem pogut explicar la gran tasca de conscienciació que fan i com treballem a l'Escoleta l'educació alimentària. 
Eliminant dels menús els fregits, productes processats i sucres afegits; apostant per la fruita  fruita i la verdura ecològica, de temporada i de proximitat; implicant els infants en l'elaboració del dinar (trossejar la lletuga, pelar les carxofes...); respectant els seus gustos i no forçant-los mai a menjar; visitant els horts d'on ve allò que mengem i aprenent a apreciar-ne el valor i l'esforç necessari per conrear-ho... Concebent, al capdavall, les menjades, com un moment educatiu privilegiat per establir una relació de plaer i compromís amb l'alimentació sana i sostenible. 
Perquè el canvi a les escoles no només és possible sinó que és necessari. Per la salut dels infants, i pel futur del planeta, de l'horta i de totes les persones que la treballen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada