dimecres, 28 de novembre del 2018

"La irritante levedad de la política con la educación infantil", Jaume M. Bonafé

Fantàstic, com sempre, Jaume Martínez Bonafé, en aquest cas en la seua reflexió sobre la política i l'educació a propòsit de l'anunci que ha fet Susana Díaz sobre la gratuïtat dels llibres de text en Educació Infantil 3-6 anys.
L'Educació Infantil té moltes necessitats, algunes d'elles ben urgents, però aquestes no són, en absolut, perpetuar i normalitzar (encara més) els llibres de text (d'un sol ús, obsolets, absurds) finançant-los amb milions i milions d'euros d'inversió pública cada any, els quals, tal com apunta Bonafé, es podrien destinar, per exemple, a la implantació de la parella pedagògica, a la creació d'espais verds i ateliers, a la inclusió de la figura del documentalista, a la millora dels materials manipulatius i d'experimentació, a la promoció de la formació, la reflexió i l'intercanvi de sabers... mesures duradores i, el que és més important, realment eficaces d'innovació pedagògica per una educació transformadora.
Visibilitzem-les, parlem-ne, reivindiquem-les, portem-les al debat i contribuïm a conscienciar els polítics, i la societat en general, de la importància vital d'una educació infantil de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada