La caloreta ja comença a aguaitar i, mentre esperem que arriben les primeres collites de fruites i verdures de l’estiu que ens portarà Carol dels horts ecològics de Llíria, assaborim els últims plats dels menús de l’hivern, com ara l’olleta de músic, l’arròs amb fesols i naps o la paella d’abadejo i floricol. Plats ben nostrats que ens han nodrit i escalfat durant l’hivern, i que ens han obert la porta als sabors i a les elaboracions més arrelades, sempre en consonància als cicles de la terra i als fruits que ens dóna en cada temporada.
I és que el moment del dinar no és un tràmit per a alimentar-nos, sinó un moment educativament tan ric com qualsevol altre en el 0-3. Satisfem la gana, per descomptat, però, també, coneixem, a mossos, la pròpia cultura a través de la gastronomia; desenvolupem l’autonomia sense por a embrutar-nos o que ens caiga alguna cosa; palpem, olorem i tastem nous aliments fins a trobar les nostres preferències; participem d’allò que mengem ajudant a Mariví en l’elaboració…
Cuinem, al capdavall, una bona educació alimentària oferint als infants plats i aliments saludables, ecològics, de proximitat i de temporada, i facilitant que el dinar siga una estona tranquil·la, enriquidora i plaent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada