diumenge, 6 de juny del 2021

Pata-xula 2021


Amb l’aigua tèrbola i l’horitzó desdibuixat, la mar ens rebé ben rebolicada i juganera. De fons, el fragorós rompre de les ones... i a la voreta, esguits de crits i rialles enmig de la immensitat. Réiem, ens miràvem -Que ve una ona, que ve una ona!- i tornàvem a riure.
Ei, va dir algú, el missatge per a Pata-xula! Encara com!
El llançàrem a la mar i tots el colors del blau se l’engoliren. I, ona amunt, ona avall, cavalcà fins al seu vaixell mentre ens en tornàvem a l’escoleta per dinar i fer una becadeta.
I de vesprada... va acabar eixint el sol!, vam continuar jugant a cor què vols, vam escorcollar cada racó de l’estany, de les dunes, de la pinada... a la cerca del nostre pirata... i per fi el vam trobar. A ell... i al seu tresor, el que hi havia dins del cofre... i el que, com un polsim màgic, va impregnar tot el dia... i la nit de divendres.
Per als infants, un fum de sensacions, il·lusions i descobertes compartides; per a nosaltres, el goig d'acompanyar-les i l'emoció, mentre els véiem, que després d'un curs de tantes incerteses, pors i renúncies, el camí comença a desemboirar-se.
Qui ens ho haguera dit al setembre, o per Nadal, que estaríem ací... i així.
Gràcies, famílies, de tot cor, per l'esforç, la responsabilitat i la confiança, ara... i durant tot el curs. Cada vegada la COVID ens arrabassa menys... i ens acosta més.
Quant que ho havíem enyorat... i quant que et recordarem, Pata-xula 2021.
 
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada