dilluns, 1 de febrer del 2021

Com més senzill, millor

Segurament hem llegit desenes de vegades la frase "Com menys 'coses' fa un joguet, més en farà la ment del xiquet", però, en un món en què els interessos comercials, la tecnologia, les presses i les estridències són tan aclaparadors, mai no és sobrer repetir-la.
Heus ací un exemple de tants.
Com cada any després de Nadal, l'Escoleta s'ompli de les caixes que embolicaven els regals. Caixes menudes i grans, minúscules i gegants… sense piles ni botons, colors, sons o llums.
Un material ben senzill i inconcret que no és 'res' i que, tanmateix, ho pot ser 'tot' gràcies a la innata i fascinant capacitat dels infants per transformar-ho en allò que necessiten provar, projectar, sentir o desenvolupar.
Caixes refugi, caixes tren, caixes llenç, caixes llit, caixes escenari, caxes taula, caixes muntanyes… La imaginació és la millor realitat 'virtual', i donar als infants temps i espai perquè la desenvolupen és un dels millors regals que els podem fer.
I és que, amb aquests materials tan oberts i polivalents, és l'infant el que decideix a què vol jugar amb ell, i no el joguet el que li diu com ha de jugar-hi. I mentre ho fa, pensa possibilitats i alternatives, experimenta, prova, manipula, es pregunta, reprodueix, actua i interactua… en un joc lliure i autònom ric, divers, plaent i durador, atés que canvia i s'adapta als seus interessos i necessitats.
Moltes gràcies a les famílies per la col·laboració, no cal dir que n'estan gaudint moltíssim ;)
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada