dijous, 22 de març del 2018

Els espills

Els espills són un dels ‘joguets' predilectes de bebés. No debades, és a través d’aquests que els xiquets arriben i experimenten amb un dels descobriments més extraordinaris, la consciència de la pròpia existència i identitat en relació als altres. 
El recorregut dels espills, però, no acaba ací, ja que aquest company de joc creix amb ells, donant-los peu i acompanyant-los en els nous processos cognitius que van posant en marxa. 
En relació al desenvolupament motriu (coneixement del propi cos i de les pròpies habilitats i possibilitats de moviment), artístic (són llenços magnífics… i infinitament reutilitzables), emocional (teatralitzacions, llenguatge gestual…), i també, per descomptat, en relació al desenvolupament del pensament matemàtic. 
Ja abstraurem i li posarem nom a les diverses formes geomètriques, mesures, qualitats i correspondències; a les operacions d’agrupació/dispersió, a la simetria… però, mentrestant, gaudim descobrint aquests mateixos conceptes a través del joc lliure i de l’experimentació, sempre en evolució, amb materials propicis. 
De manera natural i per nosaltres mateixos, sense ser interromputs ni interferits per la intervenció de l’adult, i amb el suficient temps per a una experiència, la de les construccions, que ens ofereix, cada dia, un ventall inesgotable de possibilitats obertes perquè cada infant en faça el seu propi aprofitament d’acord amb el seu ritme i els seus interessos i necessitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada