dimecres, 18 d’abril del 2018

Ambients de lliure circulació: Primeres experiències III

Després d’unes setmanes amb els ambients de lliure circulació, i dels necessaris ajustaments que anem fent a partir de l’observació i la documentació de l’experiència, podem dir-vos que hi estem realment encantats. 
I és que està donant peu a un joc més variat i amb més recorregut, està propiciant una comunicació més rica i espontània entre els infants, i, contràriament al que podríem pensar (ja que hi ha xiquets movent-se contínuament per l’escola) el clima que es respira és més seré i agradable.
No debades, el fet que, d’una banda, l’espai a la seua disposició haja augmentat tant, siga més variat i incloga el pati; i que, d’altra banda, siguen ells els que trien on volen estar i què hi volen fer, afavoreix que la seua actitud siga molt positiva i activa, així com que sempre estiguen motivats i concentrats en allò que fan.I és així per la senzilla raó que, quan se’n cansen, van a un altre espai o proven a jugar a qualsevol altra cosa que els abelleix més, segons com es troben i d’acord amb allò que els engresca en cada moment. I, en aquestes edats, allò que els engresca, allò en què troben gust fent, és sempre font d’aprenentatge, personal, enriquidor, significatiu. 
D’altra banda, el redimensionament de l’espai que suposen els ambients de lliure circulació també convida que es donen, de manera més plaent i fàcil que abans, situacions de joc tranquil i relaxat, en soledat o en xicotet grup, ja que no es veuen interferides per les de joc motriu, més expansiu i sorollós, que es desenvolupen de manera natural en altres espais que s’hi presten més.
Ací en teniu un mostra...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada