dimarts, 24 d’abril del 2018

El material mèdic en l'ambient del joc simbòlic


Durant els últims dies, en l'ambient del joc simbòlic, d'aquell 'jugar a ser' tan plaent i enriquidor en aquestes edats, han aparegut xeringues, bates, fonendoscopis, tiretes… Tot de materials que conviden els infants a recrear, a través del joc lliure, situacions que es viuen a les consultes mèdiques ique sovint els generen por, rebuig o angoixa. 
I és que mentre explorem, manipulem, experimentem... podem familiaritzar-nos amb aquestes situacions per viure-les després de manera més tranquil·la i natural. Experiències de joc que, adoptant els rols de metges o pacients, donen peu a ‘curar’ i ser ‘curat’, a donar i rebre, a ser acceptat i reconegut per l'altre, i també, a acceptar i reconéixer l’altre, a situar-se en la seua perspectiva i a percebre i valorar allò que sent.
D'altra banda, aquesta experiència també facilita, especialment en aquestes dates (en les quals desapareixen a poc a poc les capes de roba), que els xiquets puguen avançar en l'exploració i la consciència del propi cos.
I és que de la curiositat innata dels infants com a esperó, del joc lliure com a motor i de les pròpies vivències com a punt de partida... és d'on naix i creix... tot.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada