dimarts, 24 d’abril del 2018

Preparem l'exposició "L'art en el 0-3"

“L’art en el 0-3: del desig d’explorar a la sorpresa de crear”.
Aquest és el títol de l'exposició que inaugurarem el dissabte 5 de maig, i aquestes són algunes de les fotografies que acompanyaran les obres exposades.
I és que, quan parlem de l'experiència artística en el 0-3, el que més importa és, per damunt del resultat, els processos que hi ha darrere.
Processos que documentem per escrit i amb fotografies, i que faciliten que mestres i educadors puguem reflexionar, en acabant, sobre com reacciona cada infant davant la novetat, com gestiona la seua curiositat, quins són i com satisfà els seus desitjos i necessitats, quin és el sentit que li ha trobat a l’experiència i als materials... 
Reflexions, al capdavall, que ens permeten conéixer de manera més profunda a cada infant i adaptar-nos, en endavant, als interessos de cadascun d’ells d’acord amb el moment evolutiu en què es troben.
Per a mostra, les fotografies de la proposta d’expressió artística de hui amb els xiquets més menuts del Trenet, l’interés majoritari dels quals no eren els cartons, cap on podríem pressuposar que orientarien la seua experimentació amb la pintura, sinó el propi cos i el plaer de descobrir-lo ‘activant’ cada part al recobrir-la amb les mans plenes de pintura.
El tacte com a primera via per a l’exploració i l’aprenentatge..., i el propi cos com a suport natural de les primeres creacions...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada