dilluns, 14 de maig del 2018

Ambients de lliure circulació: un tastet de l'ambient del joc simbòlic

Feia dies que, a l'ambient del joc simbòlic, havíem deixat a la disposició dels infants pintes, rul∙los, pots de tot tipus, eixugadors...
Engrescats com estaven amb altres materials i ambients, no va ser fins a la setmana passada que alguns xiquets s'hi van acostar a vore què era tot allò.
Els primers dies n'hi havia algun que agafava una pinta, es pentinava o pentinava algun nino, i ho deixava estar.
Hui, però, aquests primeres interaccions individuals i breus, s'han convertit en la bullícia que veieu a les fotografies: un joc grupal amb molt de recorregut i possibilitats per a eixe 'jugar a ser' tan plaent i tan enriquidor per als infants d'aquestes edats.
Amb un "Oye Marcelo, vine i te pentino", Maria n'ha fet el primer pas. 
Tot seguit, Albert i Tànit han col∙locat dues cadires davant de l'espill, han agafat d'ací i d'allà totes les eines que necessitaven i, en un tres i no res, ja tenien una perruqueria muntada, inaugurada…. i de gom a gom.
Tot de materials que, a més de donar peu a representar i imaginar realitats, ens conviden a mirar-­nos, a transformar­-nos, a trobar­-nos amb l'altre, a sentir les seues atencions i a fer-­li sentir les nostres… a sentir­-nos, al capdavall, reconeguts i valorats, i a reconéixer i valorar a l'altre.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada