dijous, 24 de maig del 2018

Experimentació amb fang

En l'ambient que solem anomenar "de l'art", els materials a disposició de l'infant van canviant, però sempre hi estan durant diversos dies, ja que les segones, terceres, etc. vegades faciliten que les interaccions puguen tindre una continuïtat i esdevenir més profundes i complexes que en la primera presa de contacte. 
Des de dilluns, els xiquets hi han trobat blocs de fang i safates d'aigua. La seua interacció espontània, tal com ens contava Alfredo Hoyuelos dissabte i hem pogut observar i documentar aquests dies, s'ha orientat, més que a la forma (a modelar el fang, a crear una forma determinada, etc.), a la matèria mateixa: a descobrir, per mitjà de la manipulació, les seues característiques (textura, color, elasticitat...) i a experimentar amb els "comportaments" d'aquesta (què passa si hi afig aigua?, i si la llance a terra?, i si hi exercisc pressió?, i si l'estenc per la taula?, etc.).
Una exploració lliure que els infants han començat tímids i cautelosos, i que han acabat empastifats de dalt a baix. Rauxa, emoció desbocada i un empastre final tan gran com el plaer, l'engrescament i l'aprofitament que n'han fet els infants. 
Que n'és, d'important, viure (també) aquest tipus d'experiències!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada