dimecres, 9 de maig del 2018

Experimentació sonora

L'experimentació sonora és una de les experiències que més captiven els infants.
Al llarg del curs, hem aguaitat de tant en tant a l'aula de música, on ens esperava Amparo i un fum d'instruments per trastejar-hi i ballar, aprendre cantarelles i jocs de falda, provar a fer els primers xicotets ritmes...
Com sabeu, però, fa uns mesos vam inaugurar els ambients de lliure circulació, per mitjà dels quals es desdibuixen les aules i l'Escoleta es converteix en un tot per on els infants més majors es mouen, faenegen, juguen i es troben d'acord amb els seus interessos i necessitats (us explicàvem com, quan i per què ACÍ).
Entre els ambients hi ha, per descomptat, el de l'experimentació sonora, en el qual els xiquets tenen la seua disposició panderos, campanetes, triangles, cascavells... i també, com veieu a la fotografia, instruments no convencionals però d'allò més profitosos com ara postetes o tapadores de cassoles.
Es tracta d’un dels ambients més concorreguts, i és tot un goig veure'ls interactuar-hi sense les directius de l'adult, observar com sorgeixen iniciatives espontàniament, com es comboien els uns als altres, o com, de manera incipient, comencen a autoorganitzar-se, a intentar anar a l'una, a imitar-se amb la reproducció de sons, silencis i moviments...
Com, al capdavall, brolla l'engrescament, l’aprenentatge i la trobada amb l'altre... a partir del plaer de la descoberta i el joc lliure.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada