dilluns, 15 de maig del 2017

L'Hospital del Trenet

Quan arriba el bon temps, desapareixen les capes de roba i, en un tres i no res, sempre tenim la panxa fora. Ens les mirem i ens les toquem, i el nostre interés per descobrir el propi cos creix a cada moment. A partir de la seua curiositat innata, avancen en la seua exploració, i aquesta es torna, a més, cada vegada més complexa si els adults, a partir de l’observació activa dels seus interessos i necessitats, els deixem a l’abast recursos per a fer-ho.
És per això que, des de fa uns dies, el Trenet s’ha omplit de xeringues, bates, fonendoscopis, tiretes, radiografies… tot de materials amb què, a través del joc lliure, els xiquets coneixen i prenen consciència del propi cos.
A més, en aquestes experiències recreen, de manera espontània i també a través del joc, situacions que es donen a la consulta mèdica i que sovint els generen por, rebuig o angoixa.
Experiències amb què, mentre juguem, explorem, manipulem... ens familiaritzem amb aquestes situacions per tal de viure les visites mèdiques d'una manera més tranquil·la i natural.
I és que a l’Hospital del Trenet, estem tots d’allò més atrafegats, i ara fent de pacients, ara fent de metges, no parem ni un moment, de curar els ninos, els companys, els mestres i tot el que entra a l’Escoleta carranquejant per la porta.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada