diumenge, 10 de juny del 2018

Els infants i la ciutat

Tornar la ciutat als xiquets és recuperar-la per a tota la ciutadania, i és també donar-li a l'escola l'aula més rica, significativa i viva que hi pot haver.
Amics de l'AMPA CEIP Doctor López Rosat, Colecamíns, Mesura... us encantarà aquest article.
Ací en teniu un tastet:
"En les nostres ciutats tan ordenades, tan adultes, tan planes i monòtones, veure-hi un grup d’infants dibuixa una imatge alegre, engrescadora i, al mateix temps, evidencia que no estan pensades per a infants. Els infants surten al carrer i ho fan ocupant l’espai amb la seva veu, detenint-se a observar cada activitat que s’hi dóna, saludant a qui es troben pel camí, fent que els cotxes i les motocicletes s’aturin al seu pas. I això, estimades, ja és suficientment preciós com per valorar-ho i potenciar-ho.
És preciós perquè trenca amb el moviment monòton i gris de qui va d’un cantó a un altre sense fixar-se en gaire cosa més. És preciós perquè fa evident que a la ciutat també hi viuen persones menors de 20 anys que tenen dret a fer ús de l’espai públic i a reclamar com volen que sigui aquest.
I és preciós perquè incomoda. Sincerament, qui no ha vist algú de mal humor perquè s’ha creuat amb un grup nombrós de nens i nenes caminant i que detenen el seu atrafegat pas?
Incomoda i davant d’allò que és incòmode hi ha una possibilitat de millora. I queda tant per fer perquè a la ciutat hi convisquin persones de diferents edats amb igualtat de drets i oportunitats…!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada