dimecres, 20 de juny del 2018

Recuperem la Punta

Amb la devastació de la Punta fa 20 anys, un centenar de veïns i llauradors van perdre els seus camps, les seues alqueries i la seua forma de vida, arrelada a la terra, l'horta, la mar.
Amb la devastació de la Punta fa 20 anys, tots els valencians vam perdre el sud de la ciutat, que va quedar (més) aïllat, fragmentat, inhòspit i depredat.
Després que el Tribunal Suprem haja declarat il·legal el Pla Especial que va destruir la Punta, el Consell actual té la potestat de decidirquè fer amb el solar immens (i sense ús) en què la barbàrie especulativa va convertir aquesta pedania d’horta.
Per això, l’associació Per l'Horta ens crida a reprendre l'exemple de dignitat i resistència que representà la lluita contra la destrucció de la Punta, i reclamar al Consell que no hi construïsca la ZAL, sinó que hi projecte un espai verd, viu, que connecte amb l’antic llit del riu Túria i el Parc Natural de l’Albufera.
Dissabte tenim una oportunitat de sumar la nostra veu a aquesta reivindicació participant en la marxa que ha convocat Per l'Horta, la qual comptarà, a més, amb tallers, activitats, jams i concerts. 
Si voleu saber-ne més, entreu a la pàgina de Recuperem La Punta, aturem la ZAL i, sobretot, si no coneixeu què va passar fa 20 anys a la Punta, mireu el colpidor i imprescindible documental "A tornallom".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada