dijous, 25 de març de 2021

Enguany sí: La Gallina Quiqueta

Els majors majors li enviaren dilluns enviat una carta, tan comboiats que estan des de fa uns mesos amb les lletres; els majors van trobar un ou en un raconet de la classe: "L'ha tobat Pim!" (L'ha trobat Quim!), deia Quim emocionat!. "Estarà el pollet Pepe dins? És màgic?", preguntava Blanca. I el tocaven, i el sacsaven... "Ai! Cura q cau!", i amb unes fustetes, li van fer una caseta perquè ningú el xafara; els menuts la van buscar per tot el barri i els menuts menuts es van encarregar d’escorcollar cada racó de l’escoleta a la cerca de… la Gallina Quiqueta, on estàs? Demà pastarem la mona i necessitem els teus ous! ahir, per fi la vam vore per la finestra però...
Eloi: Se li han oblidat els ous!
Claudia: Es que va cargada con el catxirulo… otro dia portarà els ous…
En això confiem nosaltres també! ;P

Qualsevol altre curs, a aquestes altures, ja hauríem fet un grapat d’eixides. A tunelejar, al teatre o ves a saber on! Enguany, però, la prudència, la inseguretat i perquè negar-ho, la por, ha fet que no haja sigut fins a mitjan març que no pujarem a un autobús. Això sí, el barri, ens l’hem recorregut més que mai! I quantes experiències i complicitats que ens ha donat… i continua donant-nos-en!
Però hem volgut fer el pas i, mentre els menuts menuts s’estrenaran demà a l’hort (eixes cametes cada vegada ens porten més i més lluny!), els tres grups de ‘majors’ anirem amb autobús la mar.
Ja siga a l’hort o a la mar, envolarem el catxirulo, menjarem la mona i jugarem i gaudirem a mans plenes com només els infants saben fer. En acabant, els majors tornarem a l’escoleta, soparem a la fresca i compartirem somnis de la maneta.
Per a molts, la primera nit fora de casa. Ai!

Bona nit, famílies! Hui deixarem el llibre a la tauleta de nit. Ens esperen les vostres notetes. Algunes de llargària bíblica! Banyades de tendresa i, per descomptat, també de neguits. Canteu-li ‘mareta, mareta’, doneu-li un biberó de llet calenteta abans de dormir, si es desperta, doneu-li un gotet d’aigua, prepareu-li un llit de matrimoni, que es meneja molt…!
Ho farem, veritat de la bona. Descanseu i fins demà, famílies!

Cap comentari:

Publica un comentari