dimecres, 17 de març del 2021

I l’endemà del 8M, què?

Tal com parlàrem llavors, des del nostre punt de vista, el Dia de la Dona en el 0-3, més que un ‘exercici’ de reflexió o conscienciació per als infants, pensem que ho ha de ser més per a nosaltres. I no en un dia concret, sinó durant tot l’any, per descomptat.
La reflexió per a nosaltres, enguany l’hem volguda dirigir cap als contes i, en concret, cap a un aspecte en concret i senzill. Cada mestra ha agafat els de la seus classe, inclosos els que conta sense suport físic, i hem buscat aquells protagonitzats per personatges femenins en els quals destaque la seua valentia, atreviment, iniciativa, acció, etc. I també aquells que mostren xiquets o homes amb atributs com la tendresa, la cura o l’empatia.
El resultat? Com tantes altres vegades, no en percebíem la mancança fins que no ho hem observat expressament.
I això, en una etapa en què les criatures prenen consciència d’elles mateixes i van descobrint les seues possibilitats i desenvolupant les seues capacitats, ens sembla clau.
L’endemà del 8 de març l’albirem amb un bon grapat de nous contes, i entre les seues pàgines, estereotips que es trenquen tal com volem que ho puguen fer, en la realitat, xiquets i xiquetes.
Més enllà d'això, molt, moltíssim més a qüestionar, repensar, canviar. Fem passets, però, i mai deixem interpel·lar-nos, sempre, per continuar avançant.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada